knutii

Snart 3 veckor

Kategori: Allmänt

Oj vad fort tiden går, tyckte nyss det var jag låg hemma med värkar men det är snart 3 veckor sen :)
snart står vi väl där på nån skolgård med nån studentskylt som man ska försöka göra så pinsam som möjligt :)
 
Men vilka underbara veckor det har varit, man bara går runt och ler och har ett sånt lyckorus i hela kroppen hela dagarna, och vi har sån tur (peppar peppar) att våran son hittills är så himla snäll! Han är så nöjd hela dagarna, han kan skrika till ordentligt om vi är för sega med maten :D annars hör man knappt nå ifrån han :) Och på nätterna sover han bra, vaknar högst 2 ggr och vill ha mat, men sen somnar han om på en gång och sover till 8-9! tror ja får mer sömn nu och sover bättre än va man gjorde dom sista månaderna som gravid!! :) känns nästan som det är lugnet före stormen ;)
Vardagen har vi kommit in i ganska bra tycker jag, är så skönt att vi kan hjälpas åt så bra med allt :)
Ett litet matvrak är det vi fått också, varannan timme ca äter han och de märktes på vågen när vi var till BVC, Nu väger Hugo 3490 g och är 51,7 lång!! 

Hugo Morgan Elfsten

Kategori: Allmänt

Då var han äntligen här, 5 dagar för tidigt valde Hugo att titta ut :) och livet kunde inte vara bättre!! 
 
I tisdags 11/9 hade ja förvärkar hela dagen, fast dom inte var så kraftiga först, runt kl 18 på kvällen började det göra riktigt ont, började ta tid mellan värkarna och det var mellan 3-4 min emellan dom, ringde in till BB för att höra om jag behövde åka in, hade ju ändå haft värkar hela dagen. Men efter ett x antal frågor så säger hon till mig att jag inte behöver, för hon tyckte mina värkar var korta, dom skulle normalt vara i ca 60 sekunder och mina var i ca 15-20 sekunder, och så sa hon att jag kunde ju ändå prata med henne i telefonen och har man dom riktiga värkarna så brukar man få lägga ifrån sig telefonen och koncentrera sig på värken! hmm okej de var vel bara att lyssna på henne.
Kvällen fortsatta på samma sätt, värkarna gjorde nå så grymt ont att ja fick bita hårt i kudden för att inte väcka grannarna, men dom var fortfarande inte runt 60 sekunder långa. Vid typ kl 00,30 gick ja på toan och märkte då att slemproppen gick, ringde in igen och berättade det, och då säger hon att de kanske är bättre att ja kommer in så dom får kolla läget, väl där inne så var jag öppen 5 cm redan, fick en morfinspruta och la mig i ett bad, det var riktigt skönt faktiskt, lindrade värkarna bra så ja behövde ingen bedövning just då tyckte jag, Efter ca 3 timmar kommer dom och frågar om jag inte kan komma upp en sväng så dom får kolla hur det ligger till, då var jag öppen 8 cm, vattnet hade fortfarande inte gått så dom stack hål på hinnan, och jädrar va vatten man hade i sig:) Och efter de började det göra så ont att jag tog lustgas som ja jag hade ett stadigt grepp om :) sen senare bad jag om epiduralen då ja tyckte att lustgasen inte hjälpte längre, läkarn kom in och satte i nålen i ryggen och skulle hitta rätt läge, och precis då började mina krystvärkar, så han drog ut nålen och gick :) jaha då var de bara att köra utan bedövning. Så kl 13,20 började ja krysta, och fy fan säger ja bara vilka smärtor, och helt sjukt vad kroppen klarar av. och den bestämde själv. Det var flera gånger som jag ville vila och inte krysta just i den värken, men de gick inte att stoppa. kroppen bara körde på! och de kändes som ja skulle dö, ville bara resa på mig och gå där ifrån, det var verkligen ibland det värsta jag varit med om samtidigt med nu när Hugo ligger här det bästa :) Kl 15.02 tittade han äntligen ut vårat lilla mirakel, 3070 g och 49 lång :) och vilken känsla när man får upp han på bröstet. Känslorna bara väller över :) Och under hela förarbetet och förlossningen så är jag så glad att Morgan var vid min sida, han var så lugn och hjälpande hela tiden, sprang med kalla handdukar, fick i mig vatten. och där i mellan så ville han se i varje värk när hugo närma sig :) Han var helt underbar hela tiden<3<3
Nu sitter vi här hemma med våran lille son och är den lyckligaste familjen i världen :) Vi kan bara sitta i tímmar och mysa med Hugo :)
 


Värkar!!

Kategori: Allmänt

Herregud säger ja bara!! vaknade inatt kl 02 av att jag hade såna värkar så ja visste inte vart ja skulle ta vägen, började ta tid i ca en halvtimme, dom kom med 4-5 minuters mellanrum! efter 45 minuter ringde jag in till BB i Kga för att höra mig för litte! dom sa åt mig att ta en varm dusch och en alvedon och vänta och se!! Kl 04 gav de sig lite så att ja kunde sova.. sov till kl 9 för då var de dags igen! och så har de hållt på hela dagen idag, fast inte så intensivt, det kommer med ca 20-30 min mellanrum, så de är bara vänta och se.
Jag tänker inte åka in för tidigt ialla fall så att vi blir hemskickade igen!!
 
 
Fick inflyttningspresent av min Pappa,Mamma och syskon idag :) dom la ihop så att jag kunde köpa en ordentlig bäddmadrass till sängen, så nu kommer vi sova så gott :)..
 
Nä ska nog ta en liten vila nu, man vet jue aldrig när ja kan göra de härnäst :)

Ultraljud

Kategori: Allmänt

Idag ska jag in på ultraljud i karlstad, ska bli spännande att se hur han har vuxit, det är därför vi ska in för att kolla måtten lite, eftersom jag inte har vuxit som dom vill att man ska i det här stadiet, men är inte orolig, mina värden visar bra på proverna och lillens hjärtljud är fina :) men som Bm sa hellre att man kollar mycket än för lite :) är ju bara roligt att få se en bild på han nu när man ändå gått så långt, det lär jue se lite annorlunda ut än i vecka 19 när ja gjorde det andra!! Fast man kanske inte ser så bra ändå eftersom han ligger fixerad och klar. lär jue typ se ut som han står på huve lr nå :D.. aja spännande ska de bli :)
 
 
Igår var det sista gången på bilbingon i otterbäcken, dom spelade ut 30 000 på en lott :) så vi var jue tvungna att åka ner, de kunde lika gärna ha varit våran tur, men nu var det inte de! :/ Nu får vi vänta och prova lyckan nästa sommar i stället, eller det blir nog M som får prova iaf. lär nog inte komma iväg eftersom vi har lillen då! kanske inte är så poppis att ta med 10 månaders på bingon när de ska va hel tyst på plan, man vet ju liksom inte vad dom får för sig dom små :) sen är tiden inte den bästa för en liten heller, det börjar kl 19 och man är hemma runt vid 23.30!! Så ja får nöja mig med bingolotto på söndagar :)
 
 
ja just ja, vi firade syster i lördags :) hon har ju gått och blivit gammal, hela 30 år :) Festen vart lyckad tycker jag, överraskningen vart också bra, Men svårt har de vart att försöka fixa allting utan att hon ska få reda på de, men ja lyckades iaf :) Hon är ju ett sånt kontrollfreak så de finns inte :) och nu har man fått tänkt sig för med Novalie också, hon är jue så stor nu hon kunde jue lika gärna ha sagt nåt till Malin om hon hört oss prata om paketet och så :) men det var värt allt när man såg minen på henne när hon insåg att de var en riktig iphone i paketet :)
 
Nä dags att sparka igång dagen lite, snart dags för Karlstad!!